Nieuwe kap op koren- molen ‘Landzicht’

Na jarenlang geen kap te hebben gehad, heeft molen “Landzicht” vrijdag 23 februari een nieuwe kap gekregen. De noodkap moest eerst verwijderd worden, voordat de nieuwe kap geplaatst kon worden.

Heerjansdam – In de werkplaats van Molenmakerij Herrewijnen in Spijkenisse is de oude kap uit elkaar gehaald. Daarna is bekeken welk hout nog gebruikt kon worden en aangevuld met nieuw hout is de kap weer opgebouwd. Begin februari is ze in onderdelen naar het molenterrein gebracht, daar in elkaar gezet en afgebouwd.

Achterkleinzoon.
23 februari was het dan zover: de kap werd door een kraan met behulp van wethouder mevrouw Van Dongen van de gemeente Zwijndrecht en de heren Baaijens en Brinkman weer op de molen geplaatst. De molen is in het bezit van de families Baaijens en Brinkman. Heel bijzonder was dat Jules Hejboer de achterkleinzoon van de laatste molenaar, ook mee kon helpen met het plaatsen van de kap.

Verdere restauratie.
Bij Molenmakerij Herrewijnen hopen ze dat de nieuwe kap het begin is van verdere restauratie van de molen. De eigenaren zijn in gesprek met de gemeente over de molenbiotoop. Op dit moment is deze onvoldoende door de vele hoge bomen rond de molen. Gehoopt wordt dat dit in de toekomst verbetert.

Foto: Molen Landzicht