Molen Nooitgedacht: ‘Crisis is bezworen’

De donkere wolken boven Molen Nooitgedacht in Veenoord zijn opgeklaard. De crisis is opgelost. Er hebben zich vijf kandidaten gemeld die plaats willen nemen in het bestuur van de beheerstichting. Woordvoerder Arie Hollander is opgelucht door het goede nieuws.

Vorige week luidde de stichting nog de noodklok. Slechts drie van de vijf posten zijn ingevuld. Dat bood te weinig juridisch draagvlak om activiteiten rondom de windreus voort te zetten. Afgelopen vrijdag vond er een onderhoud plaats met Molenstichting Drenthe, de eigenaar van de molen.

Voor en na het gesprek hebben zich vier nieuwe kandidaten voor het bestuur gemeld, meldt een tevreden Hollander. Een vijfde persoon overweegt momenteel ook om toe te treden.’ Dus dat is geweldig.’ Het heetste hangijzer is daarmee bezworen.

Tijdens het gesprek met de Molentstichting Drenthe zijn er ook enkele onduidelijkheden weggepoetst over welke activiteiten er wel of niet mogen rondom de molen. ‘Het bleek dus dat ons speelveld achteraf veel ruimer is dan we altijd hebben aangenomen. Feitelijk mogen we alles, behalve de molen vertimmeren.’ De beheersstichting heeft nu ook de beschikking over een eigen budget. Een eerste evenement, paaseieren schilderen voor kinderen, staat inmiddels in de steigers.

Een derde meevaller: Hollander mocht vorige week namens de beheerstichting ook nog een cheque in ontvangst nemen van de plaatselijke vestiging van bouwmarkt Hubo. ‘Die hadden een actie op touw gezet. Bij elke aankoop mocht een klant kiezen om een bijdrage te leveren aan een goed doel. Dat waren Twedo, voetvalvereniging Zandpol en de molen.’ Het meeste geld ging richting de molen, vertelt Hollander trots. ‘Voor mij een teken dat de molen heel erg leeft binnen het dorp.

Foto: Molen de Nooitgedacht