Molen de Kroon in Arnhem optimistisch over het realiseren van haar plannen.

‘Verbinden met de wijk en de stad’ is het motto van 2018, waar de vrijwilligers en het bestuur alles aan gaan doen om dat voor elkaar te krijgen. Met de wind vol in de zeilen gaan we dit jaar ook we verder om het noodzakelijke bedrag van €193.000 aan subsidies en bijdragen binnen te halen, om molen de Kroon voor iedereen te maken.

We zijn goed op weg. Dankzij de Gemeente Arnhem, het Rabobank stimuleringsfonds, de Provincie Gelderland, Volkshuisvesting Arnhem,  de BankGiroLoterij, Stichting Fonds A.H. Martens van Sevenhoven, de A.M. van Verschuer Stichting en Stichting Vrienden van de Klarendalse Molen hebben we nu € 161.950 ontvangen en toegezegd gekregen.

Er lopen nog twee aanvragen en hopen die ook binnen te krijgen. Dan gaan we de plannen realiseren. Het bestuur verwacht in februari dit jaar een besluit tot realisatie te nemen.

Wat gaat u daar van merken?
Het plan is om de molen in maart en april van dit jaar volledig in de steigers te zetten. Dit is nodig om de werkzaamheden aan romp en stelling uit te kunnen voeren. We zullen dus in deze maanden de draaiende wieken op zaterdagen even moeten missen.

De winkel zal, op dagen zoals vermeld op de website en Facebookpagina, zo veel als mogelijk open blijven. Ook de verhuur van de Paardenstal blijft tot de mogelijkheden behoren, het maandelijkse evenement ‘Muziek bij de Molen’ gaat gewoon door. We willen in de maanden maart en april ook de herindeling van de winkel  en de begane grond realiseren.

1 mei 2018
Allereerst zal de molen weer in bedrijf zijn en draaien de wieken weer, ook de winkel  is dan weer geopend. Tevens biedt de begane grond van de  molen de mogelijkheid voor ontmoeting, voor bezoeken, cultuur en verhuur.

In deze ruimte wordt de geschiedenis van de molen de Kroon en alle vormen van molentechniek inzichtelijk gemaakt. En natuurlijk laten de molenaars u graag alle kneepjes van het vak in praktijk beleven. Ook wordt een beeld gegeven van Klarendal en de Klarendallers door de eeuwen heen, dus laat u verrassen.

Foto: De Kroon