Feestelijke opening korenmolen De Leeuw in Aalsmeer.

Korenmolen De Leeuw is na een verbouwing weer feestelijk geopend. Op zaterdag 27 oktober om 12.00 uur heeft oud-burgemeester Hoffscholte de vang gelicht en de molen in werking gezet. Een herhaling van de heropening in april 1996.

Nieuwe ‘hut’
De molenwinkel op de begane grond is ingrijpend gewijzigd. Met een nieuwe ‘hut’, nieuwe kasten en nieuwe verlichting heeft de molenwinkel een nieuwe, frisse uitstraling gekregen. Op de eerste zolder is de expositieruimte opnieuw ingericht en op de tweede zolder is een nieuw voorraadhok en werkruimte gekomen. Deze verbouwing is mogelijk geworden doordat de gemeente Aalsmeer , die de molen in bezit heeft, en de stichting die de molen beheert, dit gezamenlijk hebben opgepakt.

Hygiëneregels
De molen is sinds de heropening in 1996 altijd goed onderhouden, maar het interieur van de molen is nooit aangepast aan de veel strenger geworden de hygiëneregels. Het verpakken van de meelproducten gebeurde nog altijd in de verkoopruimte. Maar vanaf nu kan het vulwerk voortaan in een speciale afgesloten ruimte plaats vinden. Met de komst van een elektrische molensteen, die kan worden ingezet wanneer de wind het laat afweten, kan de molen ook professionele klanten bedienen. Met deze verbouwing en volledige herinrichting van de winkel en de werkruimte, is de molen weer bij de tijd.

Foto: Opening van molen de Leeuw