Duurzaam informatiecentrum bij Korenmolen de Hoop in Hellendoorn

Het nieuwe informatiecentrum bij Molen de Hoop aan de Ninaberlaan 78 in Hellendoorn wordt duurzaam ingericht.

De Stichting Vrienden van Molen de Hoop heeft gekozen voor een gasloos gebouw en indien de financiën het toelaten, wordt een warmtepomp geïnstalleerd en komen er op termijn wellicht zonnepanelen op het dak.

Molenprijs.
Het bezoekerscentrum staat dankzij de inzet van sponsoren en vrijwilligers inmiddels naast de korenmolen maar moet nog worden afgewerkt. De stichting werd vorig jaar tweede bij de verkiezing van de nationale Molenprijs en kreeg daarbij een geldprijs van 9.069 euro. Daarmee wordt de doorgang tussen de molen en het bezoekerscentrum van een glazen overkapping voorzien.

Isolatie.
Momenteel wordt fase 1 van de verbouwing gerealiseerd: de isolatie van de vloer van het informatiecentrum en het kantoor van molenaar Jan van de Beld.  Daarna worden leidingen voor water en elektra aangebracht. Vervolgens worden het toilet en invalidentoilet geplaatst.

Sponsoren.
De stichting heeft op grofweg 10.000 euro na de begroting van het nieuwe informatiecentrum rond. In de molenwinkel wordt binnenkort een bord opgehangen waarop is te zien hoeveel geld er binnen is en hoeveel er nog moet komen via sponsoren.