Bak mee met het AKG!

Molen Bente in Dalen

Het landelijk Ambachtelijk Korenmolenaarsgilde ( AKG) bestaat dit jaar 40 jaar. Molenaar Hans Petit is al jaren lid van deze beroepsvereniging van korenmolenaars .Deze vereniging houdt vanwege dit jubileum een landelijke broodbakwedstrijd ( met o.a. medewerking van Robert van Beckhoven van “Heel Holland bakt”) en Molen De Bente doet daar ook aan mee om uit te zoeken wie DE BESTE MOLENVOLKORENBROODBAK(K/ST)ER VAN NEDERLAND zal zijn.

Om aan de wedstrijd mee te kunnen doen staat er vanaf woensdagmiddag 13 april een gratis pakket klaar met recept . De zelf thuis gebakken broden moeten dan op zaterdag 7 mei tussen 10 uur en 12 uur ingeleverd worden , waarna beoordeling plaats vindt door de molenaar en een deskundige bakker. Om 3 uur kan dan de uitslag bekend gemaakt worden.

De winnaar maakt samen met 9 winnaars van andere aangesloten AKG molens kans op een landelijke wedstrijd in Oisterwijk bij Robert van Beckhoven op zaterdag 9 juli. Voor verdere informatie kunnen deelnemers terecht op de molen en op de website www.molendebente.com.

Op zaterdag 23 april organiseert tussen 10 en 12 uur

Molen De Bente in Dalen :
De 2e Pure Benter Molenbakdag

Molenaar Hans Petit laat de bezoekers zien hoe De Pure Molenaars Jubibol met rozijnen gemaakt wordt en een goede bakklant komt allerlei lekkernijen laten zien/proeven met Kokos.

Zo lang de voorraad strekt kunnen deze jubileumbroden/kokoslekkernijen ook gekocht worden.

De rondleidingen zijn alleen op deze zaterdag om half 2 en 3 uur.

De bezoekers worden onthaald met een  kopje koffie/thee/warme chocolade/limonade .

Molen De Bente,
De Bente 40
7751 GM Dalen
tel. 0524 553 047

Tel./antw.app 0524 516 515
Email: molendebente@home.nl